⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

(4 port)

300 g jordärtskocka
300 g morot
300 g palsternacka
300 g blomkål

1/2 citron

1 gul lök, finhackad
1 msk rapsolja
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
2 dl crème fraiche
1 frp kokta stora vita bönor, 400 g, avsköljda
salt
svartpeppar
1 tsk citronsaft
färska örter, att garnera med

Sätt ugnen på 225 °C. Skrubba rotfrukterna rena och skär i bitar. Plocka blomkålen i buketter. Vänd runt i olja på bakplåtspapper på plåt. Salta och rosta i mitt i ugnen 30-35 min.
Fräs hackade löken i olja. Häll i vatten och fond, och låt småputtra tills löken är mjuk. Rör ner crème fraiche och bönorna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Riv över lite citronskal på grönsakerna och servera med bönorna. Garnera med örter.